Loading Laddar...
 

Personbil

Vi har olika paket till din körkortsutbildning för bil. Dessa paket planerar vi individuellt så att det passar för just dig avseende tiden för utbildningen. Under fliken Intensiv hittar du våra olika paket och förkunskaper.

De tider som anges är kortaste rekommenderade tid för respektive utbildning. Tiden för utbildningen kan med fördel göras längre och kombineras med privat övningskörning.

 

Stegen till Bil-körkort:

 

1. Körkortstillstånd, ansök genom att gå in på Transportstyrelsen och komplettera sen ansökan med ett syntest som du kan göra hos oss.

2. Teoriutbildning + övningskörning*.

3. Riskutbildning del 1 - teoretisk (Riskettan B)

4. Riskutbildning del 2 - praktisk (Halkbana). Ska göras i SLUTET av utbildningen.

5. Förarprov (Kunskapsprov samt Körprov). Proven måste bokas samtidigt och ska genomföras med max två veckors mellanrum. Om det ena provet underkänns måste det göras om och bli godkänt inom 2 månader från det datum då det andra provet blev godkänd. Annars måste båda proven göras om.

 

TÄNK PÅ ATT DET ÄR VIKTIGT ATT STUDERA TEORI PARALLELLT MED KÖRNINGEN

 

*För privat övningskörning behöver både eleven och handledaren gå en introduktionsutbildning det behövs INTE för att få övningsköra med trafikskola.

Allt om körkort
   

Teori på trafikskolan

 

Böcker:

Vi anväder STRs teorimaterial; Trafikens grunder, Köra bil, Vägmärken/markeringar, Vägmärkestest och så får du en väska att ha böckerna i.

 

Lärarledda teorilektioner:

Alla jämna veckor är det teorilektioner på måndag, tisdag och onsdag kl.18:30-21:00. Det finns tre olika lektioner så om du har gått måndag-onsdag en vecka har du varit på alla lektioner men du är välkommen att gå hur många gånger du vill.

 

Datatester:

Våra datatester kommer från STR (Sveriges Trafikskolors Riksförbund) och är internetbaserade, dvs. du kan komma åt frågorna varsomhelst bara du har tillgång till internet. Du har 80 test till att börja med, om de tar slut så säger du till så fyller vi på fler. Testerna är mobilanpassade så det går även bra att göra de i mobilen. Ladda gärna ner appen från STR som heter Elevcentralen så slipper du logga in varje gång.

 

Elevcentralen Premium:

vårat nyaste digitala utbildningskoncept, för mer info se fliken Elevcentralen Premium

 

Körlektioner på trafikskolan:

Trafikskolans övningsbilar är Ford Focus med dieselmotor (manuellt 6-växlade) och Volkswagen Polo (automatväxlad). Övningsbilarna är mycket lättkörda och har en förarkomfort utöver det vanliga. Att vi har lättkörda bilar och väl utbildad personal som hjälper dig genom utbildningen gör att lektioner blir så effektiva som möjligt så din utbildning inte kostar mer än nödvändigt. Du får dessutom lära dig köra ekonomiskt och miljövänligt. Körlektionernas längd är 40 minuter.

Vägmärken och vägmarkeringar
   

Förarprov:

 

Du tar dig själv till teoriprovet. Kontrollera på bekräftelsen du fått från Trafikverket var och när du ska skriva provet (det kan inte göras i Avesta). Om du skriver teoriprovet för första gången ska du vara där ca 30 minuter innan provet så du hinner fotografera samt legitimera dig innan provet börjar. Ta med legitimation.

 

Uppkörningen sker i Avesta eller Fagersta. I ”lån av bil vid körprov”-avgiften ingår 20 minuters uppvärmning innan provet. Vanligvis träffas vi en halvtimma innan uppkörningen på en plats vi bestämt tillsammans, men kolla med oss när det börjar närma sig provet så du vet var och när vi ska ses. Ta med legitimation.

 

OBS! Trafikverket skickar en bekräftelse på provtiderna till den adress du är folkbokförd på, så fort vi har bokat tiderna. Kolla så att du får den i brevlådan, läs den noga för det är ditt bevis på att allt är bokat enligt dina önskemål och att allt stämmer. Med Trafikverkets bekräftelse skickas också inbetalningskort för proven. Dessa avgifter ingår INTE i några av våra paket utan måste betalas till Trafikverket.

Körprov B
   

                                                                                                                    

vagentillkorkort.jpg